Search
Close this search box.
palačinke

Palačinke s tamne strane

Svibanj, ili May na engleskom jeziku, poznat je po mnogim zanimljivim događajima i tradicijama, a jedan od najomiljenijih je svakako “May the 4th”, dan posvećen obožavateljima Star Wars franšize. Izraz “May the 4th be with you” igra je riječi koja potiče od kultne rečenice “May the Force be with you”. No, kako bismo ovaj dan učinili još zanimljivijim, zašto radimo palačinke s tamne strane!

Prije nego što se upustimo u svijet palačinki, osvježimo svoje znanje o “May the 4th”. Ovaj dan slavi se diljem svijeta kao međunarodni dan Star Wars-a. Obilježavaju ga maratoni filmova, kostimirane zabave, tematski događaji i razne druge aktivnosti koje povezuju obožavatelje svih generacija. Fanovi koriste ovaj dan da se prisjete nezaboravnih trenutaka iz filmova, ali i da podijele svoju ljubav prema svemiru, avanturama i, naravno, beskrajnoj borbi između dobra i zla.

Svibanj je također mjesec kada priroda cvjeta i kada se uživa u jednostavnim i ukusnim jelima. Palačinke su jedno od najomiljenijih jela diljem svijeta. Bilo da ih volite s čokoladom, voćem, sirupom ili jednostavno posute šećerom, palačinke su univerzalno omiljene. Zato spajamo Star Wars i palačinke!

Uživajte u okusima i nek je Sila s vama!

Sastojci

  • 400 ml domaćeg kefira
  • 2 jaja
  • 5 jušnih žlica bezglutenskog brašna Schär mix b (smjesa treba biti malo gušća)
  • 1 žličica cimeta
  • 2 jušne žlice sirovog kakaa

Priprema

  1. Prvo izmiješajte kefir i jaja, zatim dodajte cimet, brašno i kakao te umiješajte u jednoličnu smjesu.
  2. Pecite na zagrijanoj tavi palačinke veličine 10 cm.
  3. Palačinke prelijte rastopljenom čokoladom, dodajte jagode i poslužite uz kavu.
palačinke star wars

Podijeli