Search
Close this search box.
palačinke blitva kefir

Palačinke s blitvom

Jeste li znali da palačinke mogu biti mnogo više od slatkog zadovoljstva? U kombinaciji s neočekivanim sastojcima poput blitve, one postaju prava poslastica koja spaja okuse i hranjive tvari na jedinstven način.

Blitva, ova zeljasta biljka koja je često zapostavljena u svijetu palačinki, zapravo donosi obilje zdravstvenih koristi. Bogata je vitaminima A, C i K, kao i mineralnim tvarima poput željeza i kalcija.

Iako se na prvi pogled možda čini neobičnim dodavati povrće u palačinke, blitva zapravo pruža nevjerojatnu mekoću i osvježavajući okus. Njezin lagani gorak ton savršeno se slaže s blago slatkastim okusom same palačinke, stvarajući harmoničnu kombinaciju okusa.

Osim toga, dodavanje blitve u palačinke često je i odličan način da se iskoriste sastojci koji inače mogu završiti nepotrošeni u vašem hladnjaku. Dakle, ne samo da su palačinke s blitvom ukusne i hranjive, već su i održiv izbor koji smanjuje otpad hrane.

Otkrijte novu dimenziju palačinki dodavanjem blitve u smjesu. Osim što će osvježiti vašu kulinarsku rutinu, ove palačinke donose i dozu zelenog bogatstva koja će vaše jutro učiniti osvježavajućim.

Sastojci

  • 400 ml domaćeg kefira
  • 2 jaja
  • 1 čajna žlica začina Vesela Lucija
  • šaka blitve (blanširana, posušena i narezana na manje komadiće)
  • 4 jušne žlice bezglutenskog brašna Schar mix b

Priprema

  1. Prvo pomiješajte kefir, jaja i začine, pa dodajte brašno i blitvu. Promiješajte smjesu nakon svakog dodavanja kako bi odredili željenu gustoću smjese. Sa 4 jušne žlice brašna, smjesa je malo gušća
  2. Pustite da smjesa odstoji 15 min pa pecite na zagrijanoj tavi.
  3. Palačinke poslužite uz vašu najdražu salatu.
palačinke blitva kefir

Podijeli