Search
Close this search box.
kefir

Što s viškom kefira ili smoothieja?

Ako radite domaći kefir vjerujem da ste se našli u situaciji, a posebno preko ljeta, da niste stigli niti popiti sav ranije napravljeni kefir, a već je nova porcija bila gotova pa ste se pitali što s viškom kefira ili smoothieja.

Par savjeta kako održati kefirna zrnca i raditi kefir ljeti sam objavila na Instagramu.

Također, možda se dogodilo da ste napravili količinu smoothieja za cijelu obitelj, a ostalim ukućanima se ipak za doručak jelo nešto sasvim drugo.

Prejedanje nije opcija, a nije niti bacanje hrane!

Moja opcija je ledeno osvježenje

  • Višak kefira možete staviti u kalupe za led i imate za slijedeći smoothie pripremljene ledene kefirne kocke.
  • Ako vam je ostalo ipak malo više smoothieja, možete ga isuti u kalupe za sladoled na štapiću. Za par sati imate osvježenje, a možete ih još dodatno preliti otopljenom čokoladom.
  • Ukoliko je taj višak smoothieja ipak manji, tada kalupe za led možete puniti na način da sa smoothijem prekrijete dno svakog kalupa za led. Za prat sati imate ukusne ledene „pločice“.
  • A ako ste radili smoothie zdjelu (smoothie bowl) sadržaj je puno gušći. Na tavu koju možete staviti u zamrzivač stavite papir za pečenje pa na njega stavljajte žlicom sadržaj zdjele u obliku malih kružića, veličine oko 5 cm. Stavite u zamrzivač i za par sati imate slasni zalogaj.

Ljeto nam nosi bogatstvo plodova i pravo je vrijeme za voćne i povrtne smoothije uz svježe začinsko bilje. Ako volite ove slasne mućkalice svakako na blogu potražite smoothie recepte, a dodatnu inspiraciju pronađite u knjižici 25 dana smoothiea u kojoj imate dodatnih 25 recepata.

Sastojci

Priprema

Podijeli