Search
Close this search box.
vodič kefir

Mali vodič za mliječni kefir

Kada sam krenula u ovu kefirnu avanturu prije skoro 5 godina nisam niti sanjala kuda će me dovesti, a ovo je tek početak!

Želja mi je bila, na početcima blogganja izraditi kuharicu u kojoj ću uz recepte obuhvatiti i dobrobiti fermentiranih namirnica. No, kako to već biva, život ima neke druge ideje pa je kuharica još jedan post it papirić na TO DO listi. Ali pomalo. 🙂

Kako se blog napunio kefirnim receptima, informacijama o fermentiranim napitcima i njihovim dobrobitima te ukusnim fotografijama, odlučila sam biti praktična pa se stvorila ideja o e-knjižicama. Prva e-knjižica je obuhvaćala 25 smoothie recepata s mliječnim kefirom.

Želja mi je bila nove e-knjižice obogatiti s više informacija i dodati nove recepte. Tako se rodila ideja o malim vodičima.

Vodiče sam odlučila raditi prema vrstama fermentiranih namirnica pa sam krenula s mliječnim kefirom. U planu su i vodiči o vodenom kefiru, sirevima od kefira, kombuchi, kiselom tijestu bez glutena, ali kako sam rekla ranije, pomalo. 🙂

Vodič o mliječnom kefiru obuhvaća odgovore na vaša pitanja o domaćem kefiru i njegovim dobrobitima. Iako su ovi odgovori dostupni i u člancima na blogu, odlučila sam ih sažeti u vodičima kako bi vam bili dostupni na jednom mjestu.

Svaki vodič će imati i nekoliko novih recepata.

Rado bih naglasila da mi se svakako javite ukoliko imate pitanje o mliječnom kefiru, a koje nisam obuhvatila u ovom vodiču. Vaša pitanja, kao i naknadna saznanja ću dodavati u vodič.

Pišite mi na [email protected].

Male vodiče sam zamislila kao žive organizme, koji rastu i puni su dobrobiti…kao kefirna zrnca.

Radujem se vašim dojmovima i pitanjima!

Šaljem zagrljaj!

Sastojci

Priprema

Podijeli