Search
Close this search box.
BLT sendvič

BLT sendvič s filetima pilećih prsa

BLT sendvič je prava poslastica za ljubitelje ukusne hrane. Ono što ga čini posebnim je kombinacija različitih tekstura koje se stapaju u savršenom skladu. BLT je skraćenica bacon – lettuce – tomato, tj. slanina – salata – rajčica.

Kruh za tostiranje je prva tajna ovog sendviča. Tostiranjem, kruh postaje hrskav i zlatno smeđ, stvarajući idealnu bazu za ostale sastojke. Njegova hrskava tekstura savršeno se uklapa s ostalim sastojcima i čini sendvič nevjerojatno ukusnim. Slatka, sočna rajčica je neizostavan sastojak u BLT-u kombinirana s hrskavom zelenom salatom koja daje svježinu, a rajčica dodatno čini ovaj sendvič bogatim. Slanina je nešto što se ne može izostaviti iz BLT-a. Njezina hrskava i slana tekstura daje sendviču bogat i pun okus, a njena tekstura dodaje dodatnu hrskavost sendviču.

Perfektno pile i ja smo odlučili BLT podići na višu razinu uz #međimurskopile. Dodatni okus i teksturu daju sočni pečeni fileti piletine. Međimursko pile je kvalitetan izbor sendviču jer osim certifikata „Antibiotic free“ Perutnina Ptuj PIPO Čakovec dobila je još jednu oznaku „Dokazana kvaliteta – Hrvatska“ s kojom garantira najviše standarde kvalitete i potvrđuje predanost visokim standardima proizvodnje.

Kad sve ove teksture spojite, dobivate ukusan i neodoljiv zalogaj. U kombinaciji sa sočnom rajčicom, hrskavom salatom i slaninom, tostirani kruh i kvalitetna piletina čine ovaj sendvič neodoljivim. Kada zagrizeš u ovaj sendvič, osjetiš čvrstu i hrskavu teksturu, koja se savršeno miješa s mekoćom i sočnošću sastojaka. To je BLT sendvič, jednostavno i ukusno jelo koje će vas oduševiti!

Sastojci

  • 500 g fileta prsa Međimursko pile

  • jušna žlica maslaca

  • 3 jušne žlice maslinovog ulja

  • 6 šnita kruha

  • 9 šnita slanine

  • 12 cherry rajčica

  • 9 listova salate

  • 6 čajnih žlica tartar umaka

Priprema

  1. Filete operite, posušite papirnatim ručnikom i narežite na šnicle.

  1. Ispecite slaninu dok ne postane hrskava i stavite je na papirnati ručnik kako bi upio ekstra masnoće.

  1. Rastopite malo maslaca u dubljoj tavi na umjerenoj temperaturi pa mu dodajte maslinovo ulje. Kad se zagriju, dodajte šnicle i pecite s obje strane dok piletina nije pečena. Pečeni file podijelite na 3 jednake količine.

  1. Na drugoj tavi ili u tosteru istostirajte kruh.

  1. Zatim slažite sendvič – prvo namažite dvije šnite s tartar umakom, zatim na donju šnitu dodajte 3 lista salate, 4 cherry rajčice narezane na kolutiće, 3 šnite slanine i trećinu pečenih fileta piletine.

  1. Poklopite s drugom šnitom kruha.

Podijeli